Het bestuur stelt zich voor

Voorzitter: Karin Veldman

Mijn naam is Karin Veldman. Ik ben gehuwd, woon in Drenthe en ik heb het Netherton Syndroom. Tot mijn 39e was de diagnose onbekend, veel inspanningen van het UMC Groningen en samenwerking met de Fransman Hovnanian hebben uiteindelijk voor de duidelijkheid gezorgd. Daarna volgde al snel de eerste patiëntendag in het UMC Utrecht, met Prof. Dr. Suzanne Pasmans en haar team. Door deze dagen ging er een wereld van erkenning en herkenning voor me open.

Mijn passie is handwerken, draadjes verbinden. In het verlengde daarvan wil ik ook graag patiënten met Ichthyosis met elkaar in contact brengen. Door de dagen met de Netherton patiënten heb ik ervaren hoe belangrijk en waardevol dit onderling contact is.

De laatste jaren heb ik veel gezondheidsproblemen gehad, uiteindelijk ben ik afgekeurd.  Ik heb een beperkte energie. Ik vind het fijn om mijn beperkte energie in te zetten voor iets belangrijks, de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken.  Ik heb jaren voor medewerkersmedezeggenschap gewerkt in organisaties in de gezondheidszorg en deze ervaring neem ik graag mee.

Samen zijn we sterk, samen hebben we een stem!

 

 

 

Rob Hermans, penningmeester

Mijn naam is Rob Hermans, trotse vader van twee prachtige dochters, getrouwd met Monique en woon in het prachtige Limburg.
Ik ben werkzaam als teammanager van de opleiding mbo-verpleegkunde op een ROC.
Na de geboorte van onze jongste dochter begon onze zoektocht die startte met de diagnose lammelaire ichthyosis. Nadat duidelijk werd wat er met de huid van onze dochter aan de hand was, ging onze zoektocht verder naar behandelmethodes, nuttige tips en alles wat jonge ouders zou kunnen helpen. Ik heb persoonlijk ervaren dat contacten met andere ouders die een vergelijkbare ervaring hebben enorm waardevol is.
Met onze vereniging bundelen we onze krachten om enerzijds elkaar te ondersteunen en met elkaar ervaringen uit te wisselen en anderzijds een krachtigere partij te zijn die samen met medisch specialisten optrekt in de zoektocht van behandeling en hopelijk ooit genezing.
Ik hoop samen met de andere bestuursleden en andere betrokkenen binnen de vereniging mijn kennis en ervaring in te zetten om onze doelen te bereiken.
Ook zal ik me voor en namens de vereniging bezig houden met de financiën.

 

Arthur Egberink: algemeen bestuurslid

Mijn naam is Arthur Egberink, ik ben 35 jaar oud en vader van 3 kinderen. De middelste heeft de aandoening lamellaire Ichthyosis. Hij kwam in 2015 een aantal weken te vroeg ter wereld als collodion baby. Dat was nogal een onverwachtse verrassing. Na 6 weken ziekenhuisellende mocht hij mee naar huis. Mijn zoon is een prachtig ventje dat lekker in de wereld staat. Hij ontwikkelt zich goed, maar zijn huid vraagt een uitgebreide verzorging.

 

Als je vroeger een zeldzame aandoening zoals ichthyosis had dan was je de enige in de wijde omtrek en dus voor je gevoel ook de enige op de wereld. Met de communicatietechnieken van tegenwoordig kun je elkaar actief opzoeken en dan blijken er ineens zoveel mensen te zijn met dezelfde aandoening dat je er jaarlijks een zaal mee kunt vullen op de netwerkendag! Een ander voordeel van vandaag de dag is de stand van de medische wereld. Het credo: “er is niets aan te doen” is tegenwoordig veranderd in: “er is misschien iets aan te doen…” Dat is niet vandaag of morgen, maar er zijn tegenwoordig wel stipjes op de horizon die ons hoop kunnen bieden.

Ik geloof echt dat er voor de leden van onze ichthyosis groep nog een flinke slag te maken is in het verbeteren van de kwaliteit van leven. Met het actief betrokken zijn bij de vereniging denk ik dat ik mijn kind de best mogelijke zorg kan bieden. En tegelijkertijd hoop ik ook anderen te kunnen ondersteunen in de zoektocht hiernaar.

 

 

Altijd op de hoogte blijven

Weten waar onze vereniging zich mee bezig houdt en tegelijk het laatste medische nieuws over Ichthyosis in de gaten houden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.