Het bestuur stelt zich voor

Karin Veldman, Voorzitter: 

Mijn naam is Karin Veldman. Ik ben gehuwd, woon in Drenthe en ik heb het Netherton Syndroom. Tot mijn 39e was de diagnose onbekend, veel inspanningen van het UMC Groningen en samenwerking met de Fransman Hovnanian hebben uiteindelijk voor de duidelijkheid gezorgd. Daarna volgde al snel de eerste patiëntendag in het UMC Utrecht, met Prof. Dr. Suzanne Pasmans en haar team. Door deze dagen ging er een wereld van erkenning en herkenning voor me open.

Mijn passie is handwerken, draadjes verbinden. In het verlengde daarvan wil ik ook graag patiënten met Ichthyosis met elkaar in contact brengen. Door de dagen met de Netherton patiënten heb ik ervaren hoe belangrijk en waardevol dit onderling contact is.

De laatste jaren heb ik veel gezondheidsproblemen gehad, uiteindelijk ben ik afgekeurd.  Ik heb een beperkte energie. Ik vind het fijn om mijn beperkte energie in te zetten voor iets belangrijks, de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken.  Ik heb jaren voor medewerkersmedezeggenschap gewerkt in organisaties in de gezondheidszorg en deze ervaring neem ik graag mee.

Samen zijn we sterk, samen hebben we een stem!

Silvana Molhoek, Algemeen bestuurslid:

Mijn naam is Silvana, 34 jaar en ik woon in Schiedam.
Ik heb een hond, Faya en 2 katten, Dirk en Jumbo en ja ik heb iets met supermarkten haha. Voor de rest ben ik vrijwilligster bij een kinderboerderij in Schiedam en help ik zo nu en dan eens mee bij Hondenspeeltuin Bello in Rotterdam. Verder kan ik erg moeilijk stilzitten en ben ik altijd wel bezig.

In december 1987 ben ik ter wereld gekomen in Rotterdam, de mooiste stad, met Ichthyosis Hystrix wat toen nog onbekend was. Ik heb jaren onder behandeling gestaan bij Dr. Oranje in het Sophia Kinderziekenhuis.

In 2015 is de VvIN opgestart en eigenlijk ben ik sinds dag 1 al lid. Tijdens de eerste bijeenkomst in het Erasmus was ik er dan ook bij. Daar raakte ik met Dr.Pasmans aan de praat, en eigenlijk sinds die tijd sta ik onder behandeling bij haar.

In 2019 heeft de VvIN een filmpje gemaakt over mijn huidziekte.

En begin 2020 ben ik gevraagd of ik in het bestuur wilde van de vereniging. Geen flauw idee wat ik moest doen, dus heb ik eerst een jaartje als aspirant meegelopen en geholpen waar ik kon.
Tijdens de ALV in december 2020 ben ik gekozen tot officieel bestuurslid en tevens staat er ook een artikel over mij in de “Itchy” de Glossy wat in opdracht van de verenging gemaakt is.

Voor de VvIN probeer ik mijn beste beentje voor te zetten voor de jongere generatie. Ik probeer een aanspreek punt te zijn voor als ze met vragen zitten die ze niet aan ouders/grootouders/broers/zussen enz durven te vragen. Toen ik jong was, was er niemand waarbij ik vragen kon stellen, en miste dat best wel achteraf gezien. Verder help ik mee met het organiseren van de jaarlijkse Netwerkendag en ben ik bezig om een jongeren dag te organiseren. Owja, en ik beheer de instagrampagina van de VvIN en deel/plaats zo nu en dan wel eens wat.

Jeanine Brands, Secretaris/Penningmeester: 

Mijn naam is Jeanine Brands en ben 60 jaar, woon samen met mijn partner in Gorinchem.

Ik ben moeder van een inmiddels volwassen zoon met Netherton syndroom en ik was in 2015 betrokken bij de oprichting van de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken. Ik merk dat het voor veel mensen belangrijk is dat er een Vereniging bestaat. Samen staan we sterk, kun je je ei kwijt, je zorgen delen met anderen die weten waar je het over hebt en vooral ook heel veel informatie ophalen, netwerken met lotgenoten. We proberen zoveel mogelijk te delen via de Website en besloten Facebook groep en Instagram. Voor de Vereniging maak ik me nuttig als secretaris en sinds januari 2022 ook als penningmeester.

Ik werk fulltime als secretaresse bij een ingenieursbureau in Amersfoort en in mijn vrije tijd vind je mij in de sportschool, of op de racefiets/mountainbike, in het theater of bij een concert.

 

 

 

Barto Cleton, Algemeen bestuurslid:

Mijn naam is Barto Cleton. Sinds november 2023 zit ik in het bestuur van de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken. Mijn vrouw, Brigitte, en ik hebben drie kinderen. Onze zoons Bruno en Sebastiaan zijn geboren als collodion baby en hebben Lamellaire Ichthyosis. Als gevolg daarvan weet ik wat de zoektocht naar de juiste behandeling van Ichthyosis betekent voor een ouder of patiënt. Ook het door de zorgverzekering vergoed krijgen van de behandeling blijft aandacht vragen. Onze zoons wonen nu beide in het buitenland en ook daar doen ze ervaringen op met andere behandelingen en wat er wel en niet vergoed wordt. Graag lever ik een bijdrage aan onze vereniging en de leden om onze ervaringen te delen.

Altijd op de hoogte blijven

Weten waar onze vereniging zich mee bezig houdt en tegelijk het laatste medische nieuws over Ichthyosis in de gaten houden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.