Informatiemateriaal bestellen

Informatiemateriaal bestellen?

De Vereniging voor Ichthyosis Netwerken ontwikkelde informatiemateriaal. Handig voor mensen met ichthyosis, hun familie en vrienden, maar ook voor collega’s op het werk, het kinderdagverblijf en op school. Hieronder vind je de verschillende materialen. Deze zijn allemaal te bestellen bij de vereniging.

 

Awareness ‘visite’ kaartje

Dit is een visitekaartje waarop in het kort staat wat ichthyosis is. Dit kaartje kun je laten zien of geven als iemand wil weten wat ichthyosis is.

 

Informatiegids

De informatiegids geeft een algemene beschrijving van de verschillende vormen van ichthyosis en gaat in op emotionele en fysieke uitdagingen waar mensen met ichthyosis mee te maken kunnen krijgen. Deze gids is aan te raden als je meer wil weten over ichthyosis, als je ichthyosis hebt of als je iemand kent die ichthyosis heeft.

 

Brussenfolder

Deze folder geeft informatie hoe het is als je broer of zus (‘brus’) bent van iemand met ichthyosis. Waar kun je meer informatie vinden als brus? Maar ook: waar kun je rekening mee houden als ouders van kinderen met en zonder ichthyosis. De folder is geprint en als download (gratis) te bestellen via de vereniging.

Klik hier om de brussenfolder te downloaden

 

Noodgevallen-kaartje

Dit kaartje in het Nederlands of in het Engels kun je gebruiken als je in het ziekenhuis komt bij een andere afdeling dan dermatologie. Hier staat in het kort op wat ichthyosis is en waar rekening mee gehouden dient te worden. Het kaartje in het Engels is ook bruikbaar als je op reis gaat, maar niet te verwarren met een medisch paspoort/medicatie overzicht. Dit is een informatief kaartje dat helpt om de juiste uitleg in het Engels te geven over wat ichthyosis is, en waar eventueel rekening mee gehouden dient te worden.

 

Kidsgids

De kidsgids geeft informatie over ichthyosis in het algemeen, maar geeft ook concrete informatie over ichthyosis bij kinderen. De kids is bijvoorbeeld handig om te geven op het kinderdagverblijf en op de basisschool, zodat begeleiders en leerkrachten weten waar zij bij kinderen met ichthyosis rekening mee dienen te houden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het smeren van zalf, het gebruiken van koelmaterialen vanwege het niet of nauwelijks kunnen zweten tijdens warme dagen en bijvoorbeeld inspanning tijdens gymles.

 

Glossy

Wil je de glossy Itchy, een speciaal tijdschrift over ichthyosis bestellen? Klik dan hier.

 

Altijd op de hoogte blijven

Weten waar onze vereniging zich mee bezig houdt en tegelijk het laatste medische nieuws over Ichthyosis in de gaten houden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.