Spreekbeurt over ichthyosis

Wat leuk dat je een spreekbeurt over ichthyosis wilt houden! De Vereniging Voor Ichthyosis Netwerken weet veel over dit onderwerp en wil je graag helpen.

In dit document kun je van alles lezen over de huid, verschillende soorten ichthyosis, hoe het is om ichthyosis te hebben en hoe je er mee om kunt gaan. Je kunt kiezen waar je het zelf allemaal over wilt hebben. Denk ook na over wat je klasgenoten leuk vinden om te horen. Gebruik bijvoorbeeld een Woordweb om onderwerpen te verzinnen. Niet alles wat wij hier vertellen hoeft in je spreekbeurt te staan. En niet alles wat jij kunt vertellen staat hier in. Misschien heb je thuis nog wel informatie over Ichthyosis of kun je nog meer vinden op het internet. Of als je bijvoorbeeld iemand kent of bent die ichthyosis heeft, dan is het misschien leuk om daar ook iets over te vertellen. Als je wilt vertellen over iemand die je kent, bespreek dan wel even met diegene of die dat goed vindt en of er dingen zijn waarvan die persoon liever niet heeft dat je dat vertelt. Dat geldt ook als je foto’s van iemand anders wilt gebruiken, vraag dan toestemming. Als het over jezelf gaat, bespreek dat dan even met je ouders. De informatie en plaatjes in dit document mag je allemaal gebruiken in je spreekbeurt. Daar is al toestemming voor.

Nu je dat allemaal weet, kun je aan de slag. Succes!

opzet spreekbeurt info ichthyosis

Altijd op de hoogte blijven

Weten waar onze vereniging zich mee bezig houdt en tegelijk het laatste medische nieuws over Ichthyosis in de gaten houden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.