Video’s

11 juli 2023 Manuel, 5 jaar, heeft Lammelaire Ichthyosis

Manuel, een jongen van vijf, heeft Lammelaire Ichthyosis. Hij is geboren als collodionbaby, in een strak vlies van huid. Zijn ouders vertellen over zijn babytijd en over zijn ontwikkeling. Ze vertellen ook over hun vragen en twijfels. Hoe is het om een broertje en een kind te hebben met een bijzondere huid?

11 juli 2023 Silvana heeft Ichthyosis Hystrix met Confetti

Silvana heeft Ichthyosis Hystrix met Confetti. Zij is hiermee geboren. Ze vertelt hoe ze omgaat met de dagelijkse zorg en ze deelt de opmerkingen die ze van ‘be’kijkers krijgt. Silvana houdt deze aandoening, ze wordt er oud mee. Het is deel van haar leven. Bekijk de video van deze positieve topper!

11 juli 2023 Nienke heeft ichthyosis bullosa of Siemens

Nienke heeft ichthyosis bullosa of siemens. Zij is niet alleen, haar moeder en haar kinderen hebben deze huidaandoening ook. Ze vertellen er samen over.

11 juli 2023 Henk heeft X-linked Ichthyosis

Henk en zijn vrouw vertellen over het leven met X-linked ichthyosis. Henk doet zijn verhaal over hoe het was om vroeger jong te zijn met deze aandoening. Ook vertelt hij hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet. Daarnaast zie je de prachtige kunst die hij maakt, van glas en van steen.

11 juli 2023 Geboren als rode baby? Dit kan een signaal zijn van een ernstige aandoening!

Soms wordt een baby geboren met een rode huid, of kleurt deze huid rood in de eerste vier weken na de geboorte. Dit wordt neonatale erytrodermie genoemd. Erytrodermie betekent roodheid. In Nederland gebeurt dit bij ongeveer 10 per 100.000 pasgeborenen. Deze roodheid is geen aandoening maar een uiterlijk kenmerk. Het is moeilijk om de juiste diagnose te […]

11 juli 2023 Living with Netherton sydrome, a patient journey

Voor het internationale Netherton congres filmden we het verhaal van Saskia en Olivia. Hoe is het om te leven met het Netherton syndroom en hoe lang duurde het om tot de diagnose te komen?